De meeste mensen gruwelen alleen al bij de gedachte om in de winter een vakantie door te brengen in een wintertent. In de praktijk valt het reuze mee. Mede dankzij de moderne wintertent is het prima te doen tijdens strenge vorst. Ook wordt kamperen tijdens een wintersportvakantie steeds populairder. Het is wel sterk aan te raden om goed voorbereid om vakantie te gaan. Zo kunt u in de winter net zoveel plezier op de camping hebben als in de zomer.

Wintertent

Als u tijdens uw wintersportvakantie overnacht in een caravan is het aan te raden om een wintertent te kopen. Een wintervoortent of luifel wordt vaak gebuikt als bergruimte voor de skispullen, en het zorgt gelijk ook voor meer warmte in de caravan. Een wintervoortent is te herkennen aan het schuin aflopende dak. Dit dat is speciaal ontworpen zodat de sneeuw er gemakkelijk kan afschuiven. Het doek van de wintertent is wat zwaarder als andere tentdoeken. Dit is logisch want het tentdoek moet immers wel wat sneeuw kunnen dragen. Het tentdoek is uitgevoerd met synthetisch materiaal, en is aan de buiten en binnenkant gecoat. Een populaire Brand wintervoortent is de Brand Pamir. Dit is een robuuste, stabiele wintertent, gemaakt van dubbelzijdig gecoat PVC tentdoek.

Opmeten caravan

Zowel caravans als voortenten zijn er in vele soorten en maten. Niet iedere voortent past op iedere caravan. Ga daarom bij de aanschaf van een wintertent goed voorbereid op pad. Meet uw caravan van te voren goed op en schrijf alle maten op. Zo voorkomt u dat u straks een te kleine of een te grote wintervoortent hebt gekocht. Nu alle maten van de caravan goed zijn opgeschreven kunt u op zoek gaan naar een geschikte wintervoortent.

Bax Totaalrecreatie

Bax Totaalrecreatie is een van Nederlands grootste kampeerwinkels. In het Noord- Brabantse Bereijk vindt u een enorme showroom van maar liefst 20.000 m2 compleet gevuld met campingartikelen! U kunt het zo gek niet bedenken of Bax Totaalrecreatie heeft het. Van tenten, voortenten tot aan deeltenten, wintertent en luifels. Daarnaast heeft Bax ook nog een groot assortiment voor een goede nachtrust, zo vindt u bij Bax; slaapzakken, slaapmatjes, kussens etc. Tot slot verkoopt Bax Totaalrecreatie barbecues is alle soorten en maten. U kunt er terecht voor elektrische barbecues, houtskool barbecues, maar ook voor luxe buitenkeukens. Wanneer u vragen heeft of om advies gelegen zit kunt u hiervoor terecht bij de medewerkers van Bax. Vakkennis en persoonlijke benadering staat bij ons hoog in het vaandel!